IZJAVA O PRIVATNOSTI

 

Zaštita osobnih podataka

 

Prodavatelj proizvoda i davatelj usluga u internet trgovini Nord webshop tvrtka Nord Produkt d.o.o. smatra vrlo važnom zaštitu osobnih podataka korisnika (posjetitelja internet trgovine) i registriranih korisnika (kupac). Nord Produkt se pridržava svih važećih propisa koji štite njihovu privatnost, među kojima je i Opća uredba o zaštiti osobnih podataka EU-a (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. godine.

Izjava o privatnosti dio je Uvjeta korištenja internet trgovine Nord webshop. Izjava se odnosi na povjerljivost osobnih podataka prikupljenih prilikom kreiranja korisničkog računa potrebnog za kupnju, prilikom prijave na primanje obavijesti o novim proizvodima i akcijama Nord Produkta, te kod ispunjavanja kontakt obrasca „Korisnička služba - Kontaktirajte nas“. Izjava o privatnosti sadrži i informacije o korištenju osobnih podataka prilikom dostave i montaže, te informacije o postavljanju kolačića (eng. cookie).

U nastavku teksta opisano je kako Nord Produkt obrađuje i prikuplja osobne podatke, koju vrstu podataka prikuplja i obrađuje, zašto prikuplja i obrađuje podatke, pravnu osnovu temeljem koje dijeli podatke s drugima, te s kime dijeli podatke i zašto ih dijeli. Također, navedene su mjere za zaštitu podataka koje provodi, prava korisnika i registriranih korisnika vezana za pristup osobnim podacima, te njihova prava na ispravak, brisanje i prigovor.    

Prihvaćanjem Izjave o privatnosti korisnik i registrirani korisnik potvrđuju da su upoznati sa svim njenim dijelovima, te daju svoj pristanak na obradu osobnih podataka na način koji je naveden na ovim stranicama. Korisnici sva pitanja u vezi osobnih podataka mogu uputiti službeniku za zaštitu osobnih podataka.

 

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka su:

Željko Babić

Voditelj odjela organizacije, tehnologije i nadzora

Nord Produkt d.o.o.

10430 Samobor, Bobovica 8a

Tel.: +385 01 7777-606 Fax.: +385 01 3376-691

E-mail: zop@nord.hr

Sve informacije o korisnicima internet trgovine Nord webshop Nord Produkt će čuvati na način da one budu dostupne samo onim djelatnicima kojima su te informacije potrebne u svrhu poslovnih aktivnosti. Podatke koje im daju korisnici neće prosljeđivati bez prethodne suglasnosti. Svi djelatnici Nord Produkta i vanjski suradnici bit će odgovorni za poštivanje privatnosti korisnika internet trgovine.

Prihvaćanje Izjave o privatnosti uključuje mogućnost prosljeđivanja podataka i državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtijeva u svrhu provođenja određenog postupka. Nord Produkt će podatke čuvati do zahtjeva kupaca ili korisnika za njihovim brisanjem. Izjavi o privatnosti u svakom trenutku možete pristupiti putem poveznice Izjava o privatnosti koja se nalazi na dnu svake stranice internet trgovine Nord webshop.

 

Vrsta prikupljenih osobnih podataka

 

Prilikom kreiranja korisničkog računa u internet trgovini Nord webshop osoba mora upisati osobne podatke, ime i prezime, te e-mail adresu, dok upis spola nije obavezan. U procesu kupnje registrirani korisnik mora dodatno upisati adresu dostave/računa, te kontakt broj telefona. Radi se o informacijama koje su potrebne za tehničku provedivost kupnje. Iako kupac može odbiti pružiti ove podatke, bez njegovih podataka kupnja neće biti tehnički provediva.

Prilikom registracije korisnici sami mogu odabrati žele li primati e-mail s obavijestima o novim proizvodima i akcijama Nord Produkta.

Nord Produkt automatski prikuplja i podatke s računala svakog posjetitelja internetskih stranica Nord webshop. Podaci s računala mogu uključivati IP adresu, datum i vrijeme posjeta internetske stranice, podatke o hardveru, softveru i internetskom pretraživaču koji posjetitelj koristi za pristup internetu, podatke o tome koji operativni sustav ima računalo posjetitelja stranice, te verziju aplikacije i jezične postavke. Prikupljat će se i podaci o klikovima na internetskim stranicama Nord webshop, te informacije o tome koje su se stranice internet trgovine Nord webshop prikazale posjetiteljima. 

 

Razlozi za prikupljanje i obradu osobnih podataka

 

Nord Produkt prikuplja i obrađuje osobne podatke registriranih korisnika internet trgovine Nord webshop zbog provjere autentičnosti kupaca i korisnika, zbog realizacije ugovora o kupnji proizvoda iz internet trgovine, zbog dostave i montaže proizvoda te zbog komunikacije s kupcem. Također, podatke prikuplja zbog eventualnih pravnih postupaka koji su povezani s realizacijom ugovora.

Nord Produkt prikuplja i obrađuje podatke osoba koje su pretplaćene na primanje obavijesti o novim proizvodima i akcijamakako bi ih mogao poslati.

Automatizirane procese za obradu podataka primjenjujemo i kako bismo poboljšali procese koji su u interesu kupaca te individualizirali ponudu sukladno njihovim navikama i potrebama.

 

Osobni podaci maloljetnika

 

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti internet trgovinu Nord webshop. Nord Produkt neće prikupljati podatke o djeci mlađoj od 16 godina koja posjećuju internet trgovinu Nord webshop. Ako doznamo da su nam takvi podaci preneseni bez pristanka roditelja ili skrbnika djece, uklonit ćemo ih u najkraćem mogućem roku.  

 

Pravna osnova za prikupljanje i obradu osobnih podataka

 

Unosom osobnih podataka i klikom na privolu „Slažem se s Uvjetima korištenja i suglasan sam s Izjavom o privatnosti internet trgovine Nord webshop” korisnik prihvaća Uvjete korištenja i njezin sastavni dio Izjavu o privatnosti. Privolom korisnik potvrđuje da se slaže s Izjavom o privatnosti, čime je suglasan s obradom osobnih podataka na način koji je u njoj opisan.

Privolu je u svakom trenutku moguće povući na način da se e-mailom obavijesti službenik za zaštitu osobnih podataka: zop@nord.hr.

 

Dijeljenje osobnih podataka s drugim stranama

 

Nord Produkt se obvezuje da neće dijeliti osobne podatke korisnika ili registriranih korisnika s drugim stranama, osim u slučajevima kada to zahtijevaju pozitivni propisi i u određenim situacijama koje su navedene u nastavku teksta.

Nord Produkt će podijeliti osobne podatke kupca s vanjskim suradnicima, pružateljima usluge dostave i montaže proizvoda, kada to zahtijeva realizacija ugovora o kupnji proizvoda.
Također, ako kupac podnosi prigovor, reklamira proizvod ili izražava potrebu za pregledom proizvoda, te prilikom servisiranja kupljenog proizvoda, Nord Produkt će podijeliti osobne podatke kupca ovlaštenom servisu. 

 

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama

 

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Razdoblje čuvanja osobnih podataka


Nord Produkt pohranjuje osobne podatke registriranih korisnika internet trgovine Nord webshop samo u razdoblju do ostvarenja svrhe obrade osobnih podataka. Radi se o razdoblju u vremenu kada je aktivacija aktivna do šest mjeseci nakon prestanka registracije, a koji predstavljaju razdoblje u kojem bi se trebale riješiti eventualne reklamacije.

Osobne podatke korisnika koji su pretplaćeni na obavijesti o novim proizvodima i akcijama, Nord Produkt će čuvati sve dok se korisnik ne odjavi s liste primatelja obavijesti. Nakon odjave podaci će se bez odgađanja obrisati. 

 

Pristup, ispravak i brisanje osobnih podataka

 

Registrirani korisnici internet trgovine Nord webshop u svakom trenutku imaju omogućen pristup osobnim podacima pristupanjem svom profilu (klikom na ikonicu u desnom kutu internetske stranice). Nakon prijave, registrirani korisnik može u svakom trenutku izmijeniti osobne podatke, zatražiti pregled osobnih podataka, te zatražiti brisanje korisničkog računa i svih osobnih podataka.

Također, registrirani korisnik ima pravo zatražiti tvrtku Nord Produkt informaciju o tome koji su njegovi osobni podaci pohranjeni, zatražiti ispravak podataka, te brisanje osobnih podataka na način da pošalju e-mail službeniku za zaštitu osobnih podataka: zop@nord.hr

 

Pravo na prigovor  

 

Za sva pitanja i prigovore vezano za zaštitu osobnih podataka korisnik se može javiti elektroničkom poštom službeniku za zaštitu osobnih podataka: zop@nord.hr. Također, svoja prava korisnik može ostvariti pritužbom nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Na internetskim stranicama AZOP-a nalaze se podaci za kontakt: azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka  

 

Nord Produkt poduzima razne mjere opreza kako bi podaci bili zaštićeni. No, podaci se u internet trgovini Nord webshop prikupljaju u elektroničkom obliku, stoga je Nord Produkt dužan upozoriti svoje kupce da niti jedan prijenos podataka internetskim putem nije u potpunosti siguran te da ne može jamčiti potpunu zaštitu informacija prenesenih na ili s internetske stranice Nord webshop.

Nord Produkt također nije odgovoran za radnje trećih strana koje takve informacije prime.

 

Izmjena Izjave o privatnosti  


Nord Produkt može izmijeniti Izjavu o privatnosti u bilo kojem trenutku, stoga poziva korisnike i kupce da povremeno provjere izmjene, a vrijeme posljednjih izmjena će na ovoj stranici biti i posebno naznačeno na kraju Izjave o privatnosti. Izmjena izjave stupa na snagu odmah nakon objave na ovoj internetskoj stranici. Ako korisnik i kupac nastave koristiti internet trgovinu Nord webshop nakon što izmjene stupe na snagu, time potvrđuju da prihvaćaju izmijenjenu Izjavu  o privatnosti. 

 

UPORABA KOLAČIĆA

 

Internet trgovina Nord webshop koristi „kolačiće“ (eng. cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Što je „kolačić“?

Kolačić je mala datoteka koju internetska stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Stranica pomoću kolačića pamti akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Iako većina internetskih preglednika dopušta upotrebu kolačića, korisnik ih u svakom trenu može obrisati ili postaviti u internet pregledniku automatsku zabranu njihove pohrane.

Svaki put kada korisnik otvori određenu internetsku stranicu, internetski poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima. Kolačići se najčešće koriste zbog identifikacije posjetitelja, pamćenja specifičnih preferencija korisnika, pomoći pri unosu informacija koje su unesene prilikom prethodnih posjeta, sakupljanja podataka za analize i marketinške kampanje.

Vrste „kolačića“

Postoji više klasifikacija i vrsta kolačića.

Kolačići mogu biti nužni (pomoć osnovnim tehničkim značajkama internetskog mjesta), funkcionalni (poboljšavaju korisničko iskustvo), analitički (koriste se za analizu uporabe stranica) i marketinški (koriste se za praćenje interesa korisnika).

Privremeni kolačići (eng. session cookies) se privremeno pohranjuju na računalu, te se brišu automatski nakon zatvaranja internetskog preglednika. Internetska stranica privremenim kolačićima dobiva privremene podatke kao što su komentari ili stanje košarice za kupnju.

Trajni kolačići (eng. persistent cookies) ostaju spremljeni na korisnikovom računalu na određeno vrijeme. Pomoću njih se pohranjuju podaci kao što su ime za prijavu i lozinka kako se posjetitelj ne bi morao prijavljivati prilikom svakog posjeta stranici.

„Kolačiće prve strane” postavlja poslužitelj domene, dok „kolačiće treće strane” postavlja vanjska domena (npr. Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Posjetitelj stranice sam može odlučiti koje će kolačiće prihvatiti u postavkama svog internetskog preglednika. No, ako odaberete da nećete prihvatiti neke od kolačića, nećete moći koristiti sve funkcije internet trgovine Nord webshop.

Mjerenje posjećenosti

Internet trgovina Nord webshop koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na sljedećoj poveznici:

Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

 

Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Izjava o privatnosti sastavni je dio Uvjeta korištenja internet trgovine Nord webshop.

Datum posljednje izmjene: 28.09.2018.


Ove internetske stranice na Vaš uređaj pohranjuju kolačiće (eng. cookies) i nastavkom korištenja potvrđujete da ste suglasni s njihovom pohranom. Kolačići služe tome da internet trgovina Nord webshop poboljša svoju uslugu i sadržaje, te ponudu prilagodi potrebama posjetitelja. Više o tome kako se koriste kolačići pročitajte u Izjava o privatnosti.

Ove internetske stranice na Vaš uređaj pohranjuju kolačiće (eng. cookies) i nastavkom korištenja potvrđujete da ste suglasni s njihovom pohranom. Kolačići služe tome da internet trgovina Slavine.hr poboljša svoju uslugu i sadržaje, te ponudu prilagodi potrebama posjetitelja. Više o tome kako se koriste kolačići pročitajte u Izjava o privatnosti.

Prihvati